Handelsstraat 36

1741 AA SCHAGEN

Handelsstraat 36 SCHAGEN

Op een ideale locatie, aan de rand van het gezellige stadscentrum van Schagen (Noord-Holland), maar toch op een rustig plekje in een ruim opgezette buurt met veel groen, vind je deze ruime twee-onder-een kapwoning.
Dit huis is een echt ‘opknappertje’, oftewel een klushuis dat flink gemoderniseerd en verduurzaamd moet worden. Ideaal dus voor mensen die graag zelf een woning helemaal opnieuw – en uiteraard volledig naar eigen wens en smaak – willen inrichten en aankleden.
Deze twee-onder-een kapwoning heeft met vier volwaardige slaapkamers, een lichte doorzonwoonkamer, een comfortabele keuken, een badkamer en een flinke voor-, zij- en achtertuin volop potentie.
In de achtertuin staat een grote berging, terwijl je in de voor- of zijtuin parkeergelegenheid op het eigen erf kunt creëren.

Ligging:

In dit huis aan de Handelsstraat woon je op een ideale locatie. Van hieruit loop je namelijk zo het sfeervolle stadscentrum van Schagen in. Supermarkten, winkels, gezellige horecagelegenheden en talrijke monumentale panden zijn dan ook op wandelafstand.
Het treinstation van Schagen ligt op ongeveer een kilometer, en is daarmee ook binnen handbereik. Andere dorpen en steden zijn hierdoor uitstekend bereikbaar. Ook per bus overigens, want er zijn diverse bushaltes op steenworp afstand van de Handelsstraat.
Verder woon je op maar een paar minuten rijden van verschillende opritten naar de N245. Ondanks deze centrale ligging woon je aan de Handelsstraat op een rustig plekje in een ruim opgezette wijk met veel groen.

Indeling woning begane grond:

Na binnenkomst via de voordeur beland je eerst in een ruime entree. Hier vind je aan de rechterkant achtereenvolgens de meterkast, de trapopgang, een grote trapkast en een separate toiletruimte met staand toilet.

Ga je naar binnenkomst meteen door de deur links, dan kom je terecht in de ruime woonkamer die dit huis rijk is. Het gaat hier om een heuse doorzonwoonkamer.
Niet alleen via de grote raampartijen aan weerszijden komt veel zonlicht binnen, maar ook via het zijraam, dat op het zuidwesten is gericht.

Zowel via de woonkamer als via de entree heb je toegang tot de keuken, die zich in een afgezonderde ruimte bevindt. Het huidige keukenblok biedt een behoorlijke hoeveelheid opbergruimte en inbouwapparatuur als een oven, een gasfornuis en een afzuigkap.

Eerste verdieping:

Vanuit de entree loopt een vaste trap tot aan de overloop van de eerste verdieping. Van hieruit zijn liefst vier slaapkamers te bereiken. Hiervan zit de hoofdslaapkamer aan de achterkant van het huis.
Verder is de kamer daartegenover voorzien van een eigen wastafel en maak je in drie van de slaapkamers gebruik van ingebouwde kastruimten. Daarnaast is er op de bovenverdieping een comfortabele badkamer voorhanden.
Momenteel is deze badkamer uitgerust met een ruime inloopdouche en een wastafel.

Tuin:

Via een naar buiten openslaande tuindeur kun je vanuit de keuken de achtertuin bereiken. Van hieruit heb je vervolgens een directe doorloop tot in de zij- en voortuin.
Met wat aanpassingen is het mogelijk om voor of naast het huis parkeergelegenheid te creëren. Tenslotte vind je in de achtertuin een stenen berging die goed is voor acht vierkante meter aan opslagruimte.

Kenmerken:

Ruime hoekwoning op korte wandelafstand van het gezellige stadscentrum van Schagen (Noord-Holland), maar wel in een rustige buurt met veel groen.
Een huis met veel potentie, maar dat wel flink gemoderniseerd en verduurzaamd moet worden.
Grote doorzonwoonkamer met veel lichtinval.
Separate keukenruimte.
Vier volwaardige slaapkamers op de bovenverdieping.
Badkamer met inloopdouche en wastafel.
Ruime voor-, zij- en achtertuin.
Grote berging in de achtertuin.
Tuin met veel mogelijkheden, bijvoorbeeld met betrekking tot het creëren van parkeergelegenheid op eigen erf.
Bouwjaar: 1959
Energielabel: G
Volledige eigendom.

Plattegronden