Klokkengieterstraat 8

1825 AH ALKMAAR

Klokkengieterstraat 8 ALKMAAR

Aanbiedingstekst Klokkengieterstraat 8, Alkmaar (Nederlands)

De Alkmaarse woonwijk De Mare staat bekend als veilig, overzichtelijk en kindvriendelijk. Op een rustig woonerf in deze wijk komt deze ruime eengezinswoning aan de Klokkengieterstraat te koop. Je woont hier op een fijn plekje, pakweg halverwege tussen het fraaie park Rekerhout en het Noordhollandsch Kanaal, waar je mooie wandelingen en fietstochten langs kunt maken. Ook essentiële voorzieningen als supermarkten, winkels en bushaltes zijn vlakbij. Zo zijn Winkelcentrum de Mare en het historische stadscentrum in minder dan tien minuten bereikbaar, net als het centrale treinstation van de stad.

Deze fijne tussenwoning zelf biedt onder meer vier volwaardige slaapkamers, een separate wasruimte, een sfeervol woongedeelte met een moderne keuken, een diepe achtertuin op het noordwesten en een recentelijk gerenoveerde badkamer en toiletruimte. Het geheel verkeert in zeer goede staat van onderhoud. Zo is het huis volledig gestuukt, zijn er overal kunststof kozijnen met hr++ beglazing en is er vloerverwarming over de hele benedenverdieping.

Ligging
De Klokkengieterstraat is een verkeersluw straatje op een woonerf waar het heerlijk rustig wonen is. Vooral gezinnen met kinderen voelen zich thuis in deze buurt, die deel uitmaakt van de Alkmaarse wijk De Mare. Mooi aan de ligging is ook dat je vlak bij het Noordhollandsch Kanaal woont, en dat je daar dus vanuit de woning fijne wandelingen langs kunt maken. Bovendien staat dit huis op maar een paar honderd meter van het fraaie park Rekerhout.

Vanuit de Klokkengieterstraat hoef je verder nog geen vijf minuten te fietsen om de dichtstbijzijnde supermarkten en winkels te bereiken. Daarnaast ligt Winkelcentrum de Mare op ongeveer anderhalve kilometer van de woning. Verschillende basisscholen zijn er eveneens op loopafstand of (korte) fietsafstand.

Het centrale treinstation en het stadscentrum van Alkmaar bereik je in nog geen tien minuten per fiets. Deze plekken zijn ook met de bus uitstekend bereikbaar, want je woont aan de Klokkengieterstraat op slechts enkele minuten wandelen van bushaltes. Tenslotte hoef je maar een paar minuten auto te rijden om op de N-wegen door of rond de stad terecht te komen. De oprit naar de snelweg A9 bereik je in een minuut of tien.
Begane grond
Na binnenkomst via de voordeur beland je eerst in een ruime entree. Van hieruit heb je toegang tot de meterkast en een separate toiletruimte. Laatstgenoemde is onlangs vernieuwd en hierbij uitgerust met keurige betegeling, een zwevend toilet en een trendy fonteintje.

Tegenover de voordeur zit de toegangsdeur tot het woongedeelte. Hier vind je, net als in de entree, prachtig laminaat op de vloer. Onder dit laminaat is over deze complete woonlaag vloerverwarming aangebracht. Verder is de woonkamer zelf ruim van omvang en tuingericht. De muren en plafonds zijn in rustgevende kleuren afgewerkt.

Aan de voorkant van de benedenverdieping bevindt zich de fraaie keuken die deze woning rijk is. Het gaat hier om een moderne Bruynzeel-keuken met kastfronten die van beukenhoutstructuur zijn voorzien. Qua inbouwapparatuur tref je hier onder andere een vaatwasser, een oven en een gasfornuis met vijf pitten.

Eerste verdieping
In de entree begint de vaste trap die uitkomt op de overloop van de eerste verdieping. Daarvandaan heb je vervolgens toegang tot drie ruime slaapkamers. De hoofdslaapkamer zit aan de achterkant van het huis, maar ook de kamer aan de voorkant kent een forse omvang. Dit komt mede door de aanwezigheid van een dakkapel over nagenoeg de hele breedte van het huis. Ook in de slaapkamers is gebruikgemaakt van mooie laminaatvloeren.

Op de eerste verdieping vind je verder nog een prachtige badkamer, die recentelijk is gerenoveerd. Ook in de badkamer van de extra ruimte die door de dakkapel wordt gecreëerd. De badkamer is uitgerust met een heerlijk ruime inloopdouche, een zwevend toilet en een mooi badmeubel met een dubbele wastafel.

Tweede verdieping
De bovenste woonlaag van het huis is eveneens via een vaste trap bereikbaar. Eenmaal op de overloop op zolder aangekomen, vind je meteen links de toegangsdeur tot een volwaardige wasruimte, die op nette wijze is betegeld. Hier vind je de cv-ketel en aansluitpunten voor een wasmachine en een wasdroger. Tegenover de wasruimte is er nog een afgezonderde bergingsruimte te vinden.

Tenslotte biedt de overloop ook nog toegang tot de vierde grote slaapkamer van deze woning. Wederom vind je hier een keurige laminaatvloer en in rustgevende kleuren afgewerkte muren.

Tuin
Vanuit de woonkamer bieden naar buiten openslaande deuren toegang tot een mooi aangelegde en goed onderhouden achtertuin. Deze achtertuin is op het noordwesten gericht, maar wel dusdanig diep dat er altijd zon te vinden zijn. Er zijn stroom- en verlichtingspunten in deze tuin aangebracht. Daarnaast is de schutting in 2018 vernieuwd. Achterin deze grotendeels betegelde tuin tref je nog een stenen berging en een achterom.

Kenmerken
Ruime eengezinswoning op rustig woonerf in De Mare, een familievriendelijke woonwijk iets ten noorden van het stadscentrum van Alkmaar.
Het geheel verkeert in zeer goede staat van onderhoud.
De woning is volledig gestuukt en overal voorzien van kunststof kozijnen met hr++ beglazing.
Dakkapel over bijna de hele breedte van het huis.
Vloerverwarming over de complete benedenverdieping.
Sfeervol woongedeelte met fraaie, moderne keuken.
Vier volwaardige slaapkamers.
Recent vernieuwde badkamer met heerlijk ruime inloopdouche.
De separate toiletruimte is ook onlangs gerenoveerd.
Afgezonderde, betegelde wasruimte op bovenste woonlaag.
Diepe achtertuin op het noordwesten. Met berging en achterom.
Bouwjaar: 1981
Energielabel: B
Eigendom belast met erfpacht.

Plattegronden